8 / 10 48 recensies 
046 707 808 9 Let op wij verstrekken telefonisch geen prijzen.

Vloerverwarming op noppenplaten

Méér comfort met minder energie

De ouderwets hoge watertemperaturen in een centraal verwarmingssysteem tussen 65°C en 90°C zijn al lang niet meer nodig om woning of werkplek comfortabel te verwarmen.
De oplossing is 'Lage Temperatuur Verwarming': een verwarmingssysteem waarvan de aanvoertemperatuur van het CV-water maximaal 50°C en vaker nog lager 35°C is.
 
Lage Temperatuur Verwarming (LTV) haalt meer warmte uit de warmtebron, dus bespaart energie. Geeft gelijkmatig verdeelde warmte, dus verbetert het wooncomfort. Geeft geen stofcirculatie, dus betere binnenluchtkwaliteit. Door het toepassen van LTV wordt het bovendien mogelijk om nu of later (bij vervanging) duurzame energie te gebruiken als warmtebron. Die systemen kunnen zelfs niet optimaal functioneren zonder LTV.

Heeft men voldoende opbouwhoogte en een redelijke vlakke ondergrond dan kan men de vloerverwarmingsbuizen op noppenplaten bevestigen.
Langs alle muren wordt een randisolatie geplaatst om het uitzetten van de vloer op te vangen.

Voordelen noppenplaten vloerverwarming

  • Snelle en eenvoudige montage 
  • Goede isolatie (Keuze uit 1,6 cm, 3,2 cm of 4,8 cm dikke platen) 
  • Zwevende dekvloer. 
  • De vloerverwarmingsbuizen worden in slakkenhuispatroon gelegd, zodat we de meest ideale warmteverdeling krijgen doordat aanvoer- en retourleiding altijd naast elkaar liggen. 

Opbouwhoogte noppenplaten

Benodigde opbouwhoogte:
7 cm plus de dikte van de afwerking zoals tegels, parket, laminaat of vloerbedekking e.d.
Ondervloer moet geheel vlak te zijn.

Hoofdverwarming:
10 m² per groep Buisafstand h.o.h. 10 cm. 

Bijverwarming:
15 m² per groep. Buisafstand h.o.h. 15 cm. 

Afwerking vloerverwarming noppenplaten

Een normale woning tot 100 m² is normaal gesproken binnen 1 werkdag kant en klaar te voorzien van vloerverwarming op noppenplaten. De afwerking van de vloer d.m.v. cementdekvloer, natuursteentegels of keramische tegels kan aansluitend gebeuren. Ook hiervoor kunnen wij zorgdragen.

Tevens kunt u bij ons alle gangbare natuursteenvloeren en enkele series mooie, hoge kwaliteit ceramische vloer- en wandtegels aan een betaalbare prijs verkrijgen. Ook het plaatsen van de tegels is mogelijk.

Wat kost vloerverwarming op noppenplaten?

Offerte op maat binnen 24 uur

De kosten van vloerverwarming op noppenplaten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Wij geven u graag een eerlijk en realistisch kostenplaatje dat specifiek bij u van toepassing is. Vraag daarom gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan. Vul zoveel mogelijk informatie in zodat we een goed beeld krijgen van uw situatie. U ontvangt dan binnen 24 uur een offerte op maat. 

Direct offerte aanvragen

Installatievoorwaarden draadmatten en noppenplaten

Algemene voorwaarden

Meer informatie of inzicht in de kosten van uw toekomstige vloerverwarming?

Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan. Offerte aanvragen
Klanten beoordelen ons voldoende
Klanten vertellen 8,0 48recensies Beoordeel ons