8 / 10 48 recensies 
046 707 808 9 Let op wij verstrekken telefonisch geen prijzen.

Vloerverwarming infrezen

Vloerverwarming: méér comfort, duurzaam > minder energie

De ouderwets hoge watertemperaturen in een centraal verwarmingssysteem tussen 65°C en 90°C zijn al lang niet meer nodig om woning of werkplek comfortabel te verwarmen. De oplossing is 'Lage Temperatuur Verwarming': een verwarmingssysteem waarvan de aanvoertemperatuur van het CV-water maximaal 60°C en vaker nog lager is. 

Lage Temperatuur Verwarming (LTV) haalt meer warmte uit de warmtebron, dus bespaart energie. Geeft gelijkmatig verdeelde warmte, dus verbetert het wooncomfort. Geeft geen stofcirculatie, dus betere binnenluchtkwaliteit. Door het toepassen van LTV wordt het bovendien mogelijk om nu of later (bij vervanging) duurzame energie te gebruiken als warmtebron. Die systemen kunnen zelfs niet optimaal functioneren zonder LTV.

Stofarm vloerverwarming infrezen

Tegenwoordig kan men ook in een bestaande woning met een cementdekvloer of anhydrietvloer de vloerverwarming stofarm infrezen. Als een van de weinige freesbedrijven kunnen wij ook vaak door tegels frezen, maar hiervoor moet altijd vooraf een deskundige medewerker de situatie terplekke komen bekijken. Bij het frezen door anhydriet, siergrind en tegels is altijd meerwerk. 

Bij het infrezen worden de sleuven ongeveer 16 mm. diep gefreesd, waardoor de verwarmingsslangen vlak onder het oppervlak komen te liggen. Dit geeft een snelle opwarming, dat vooral in het voor- en najaar belangrijk is. Er wordt in slakkenhuispatroon gefreesd, zodat we de meest ideale warmteverdeling krijgen doordat aanvoer- en retourleiding altijd naast elkaar liggen.

Voorbereiding
Let op: om vloerverwarming succesvol te kunnen infrezen moet de ondervloer geheel vlak zijn. Lijmresten van oude tegels moeten verwijderd of geëgaliseerd worden.

Hoofdverwarming:
10 m² per groep Buisafstand h.o.h. 10-12 cm.

Bijverwarming:
15 m² per groep. Buisafstand h.o.h. 15-18 cm.

Vloerverwarming infrezen binnen 1 dag

Nagenoeg stofvrij infrezen!

Een standaard woning tot 80 m² is normaal gesproken binnen 1 werkdag voorzien van vloerverwarming. De afwerking van de vloer d.m.v. natuursteentegels, ceramische tegels, laminaat of siergrind kan aansluitend gebeuren.

Tevens kunt u bij ons alle gangbare natuursteenvloeren en enkele series mooie, hoge kwaliteit keramische vloer- en wandtegels aan een betaalbare prijs verkrijgen. Ook het plaatsen van de tegels is mogelijk

Wat kost vloerverwarming infrezen?

Offerte op maat binnen 24 uur

De kosten van het infrezen van vloerverwarming zijn afhankelijk van verschillende factoren. Wij geven u graag een eerlijk en realistisch kostenplaatje dat specifiek bij u van toepassing is. Vraag daarom gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan. Vul zoveel mogelijk informatie in zodat we een goed beeld krijgen van uw situatie. U ontvangt dan binnen 24 uur een offerte op maat. 

Direct een offerte aanvragen

 

Installatie voorwaarden Infrezen

Algemene voorwaarden

Meer informatie of inzicht in de kosten van uw toekomstige vloerverwarming?

Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan. Offerte aanvragen
Klanten beoordelen ons voldoende
Klanten vertellen 8,0 48recensies Beoordeel ons