4.3 / 5.0       29 recensie's
  
Bekijk onze video's

Infrezen vloerverwarming

Vloerverwarming: méér comfort, duurzaam > minder energie

De ouderwets hoge watertemperaturen in een centraal verwarmingssysteem tussen 65°C en 90°C zijn al lang niet meer nodig om woning of werkplek comfortabel te verwarmen. De oplossing is 'Lage Temperatuur Verwarming': een verwarmingssysteem waarvan de aanvoertemperatuur van het CV-water maximaal 60°C en vaker nog lager is. 
Lage Temperatuur Verwarming (LTV) haalt meer warmte uit de warmtebron, dus bespaart energie. Geeft gelijkmatig verdeelde warmte, dus verbetert het wooncomfort. Geeft geen stofcirculatie, dus betere binnenluchtkwaliteit. Door het toepassen van LTV wordt het bovendien mogelijk om nu of later (bij vervanging) duurzame energie te gebruiken als warmtebron. Die systemen kunnen zelfs niet optimaal functioneren zonder LTV.

Tegenwoordig kan men ook in een bestaande woning met een cementdekvloer of anhydrietvloer de vloerverwarming stofarm infrezen. Als een van de weinige freesbedrijven kunnen wij ook vaak door tegels frezen, maar hiervoor moet altijd vooraf een deskundige medewerker de situatie terplekke komen bekijken. Bij het frezen door anhydriet, siergrind en tegels is altijd meerwerk. 
Bij het infrezen worden de sleuven ongeveer 16 mm. diep gefreesd, waardoor de verwarmingsslangen vlak onder het oppervlak komen te liggen. Dit geeft een snelle opwarming dat vooral in het voor- en najaar belangrijk is. Er wordt in slakkenhuispatroon gefreesd, zodat we de meest ideale warmteverdeling krijgen doordat aanvoer- en retourleiding altijd naast elkaar liggen.

Ondervloer moet geheel vlak zijn! 
Lijmresten van oude tegels moeten verwijderd of geëgaliseerd worden.

Hoofdverwarming:
10 m² per groep Buisafstand h.o.h. 10-12 cm.

Bijverwarming:
15 m² per groep. Buisafstand h.o.h. 15-18 cm.

Een normale woning tot 80 m² is normaal gesproken binnen 1 werkdag kant en klaar voorzien van vloerverwarming. 
De afwerking van de vloer d.m.v. natuursteentegels, ceramische tegels, laminaat of siergrind kan aansluitend gebeuren.

Tevens kunt u bij ons alle gangbare natuursteenvloeren en enkele series mooie, hoge kwaliteit keramische vloer- en wandtegels aan een betaalbare prijs verkrijgen. Ook het plaatsen van de tegels is mogelijk

Nagenoeg stofvrij infrezen!

Hebben wij u overtuigd? Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden. Vul de offerte aanvraag in en U krijgt binnen 24 uur een gespecificeerde offerte in Uw mailbox. 

Installatie voorwaarden Infrezen

Algemene voorwaarden

Klanten vertellen 8,6 29recensies Beoordeel ons

Bent u enthousiast geworden?

Offerte aanvragen

Vraag een offerte aan

      

Vinden de werkzaamheden op een ander adres plaats?

Indien u een plattegrond van de woning heeft kunt u deze hieronder uploaden (jpg, jpeg, png, gif, pdf)

Indien afwerkvloer is verwijderd, wat is dan de beschikbare hoogte?

Indien u direct na het verzenden geen Bedankt-bericht ontvangt, is uw aanvraag niet verzonden omdat één of meerdere velden niet is ingevuld.


Versturen
Klanten beoordelen ons voldoende
Klanten vertellen 8,6 29recensies Beoordeel ons

Social media

   

Meer informatie nodig?