8,7 65 reviews
Vraag offerte aan 046 707 808 9 Wij verstrekken
geen prijzen!

Soorten vloerverwarming

Welke vloerverwarming past bij uw situatie?

Er zijn diverse soorten vloerverwarmingen om uw huis te verwarmen. Welk typ vloerverwarmingssysteem het beste is, is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan het type draagconstructie en het formaat van de ruimte.

Vloerverwarming Limburg biedt verschillende soorten vloerverwarmingssystemen: van infrezen tot draadmatten en tackerplaten. Weet u niet wat u het beste kunt kiezen? Laat u dan geheel vrijblijvend adviseren door contact met ons op te nemen. 

Direct contact opnemen

Vloerverwarming door Infrezen

Tegenwoordig kan men ook in een bestaande woning met een cementdekvloer of anhydrietvloer de vloerverwarming stofarm infrezen. Als een van de weinige freesbedrijven kunnen wij ook vaak door tegels frezen, maar hiervoor moet altijd vooraf een deskundige medewerker de situatie terplekke komen bekijken.

meer >

Vloerverwarming op Draadmatten

De traditionele wijze van vloerverwarming aanbrengen geschiedt op gegalvaniseerde draadmatten die op een 3 mm. dikke isofoam geplaatst worden. Hierop worden dan weer de vloerverwarmingsbuizen bevestigd.
Langs alle muren wordt een randisolatiegeplaatst om het uitzetten van de vloer op te vangen.

meer >

Vloerverwarming op Tackerplaten

Tackerplaten is een combinatie van vloerverwarming op een EPS isolatieplaat. Deze isolatieplaat is voorzien van kunstof vezeldoek met een rasterpatroon van 50mm.

>

Vloerverwarming op Noppenplaten

Snelle en eenvoudige montage 
Goede isolatie (Keuze uit 1,6 cm, 3,2 cm of 4,8 cm dikke platen) Zwevende dekvloer. De vloerverwarmingsbuizen worden in slakkenhuispatroon gelegd, zodat we de meest ideale warmteverdeling krijgen doordat aanvoer- en retourleiding altijd naast elkaar liggen.

>

Vloerverwarming op Droogbouwsystemen

Bij een droogbouwsysteem worden er geen natte producten gebruikt zoals: zand-cement, Anhydriet etc. Wanneer U geen opbouwhoogte heeft of een minder sterke draagconstructie, “denk hierbij aan een houten ondervloer.” dan biedt een droogbouw systeem de oplossing om toch vloerverwarming te installeren. 

>

Vloerverwarming Tackeren op Pur

Vloerverwarming op PUR isolatie. Heeft u hoge eisen aan isolatie en heeft u voldoende ruimte ter beschikking? Dan is het plaatsen van vloerverwarming op PUR de juiste keuze voor u. Gemiddeld wordt de PUR tussen de 5 en 10 cm aangebracht en wordt opgeschuurd opgeleverd om de grootste oneffenheden eruit te halen. 

>

Tips installatie vloerwarming

Magnetische vuilafscheider voor optimaal functioneren van uw vloerwarming

Schoon water voorkomt oxidatie, schade en storing aan de installatie. Vloerverwarming Limburg adviseert het installeren van een magnetische vuilafscheider waarmee u bovendien de garantie op het systeem met drie jaar verlengt tot vijf jaar.

Een magnetische vuilafscheider verwijdert vuildeeltjes uit het CV-water. Vooral in oudere installaties zwerven vuildeeltjes in het leidingwater die de doorstroming van het water kunnen belemmeren of zelfs leidingen kunnen verstoppen. Zonder een magnetische vuilafscheider kan er schade ontstaan aan de circulatiepomp van de CV-ketel en/of de vloerverwarmingsverdeler. Schade die kan leiden tot storingen in het systeem en tot hogere energiekosten.

Laat een extra Bypass in uw vloerverwarmingssysteem installeren

Een Bypass is een slimme koppeling die ervoor zorgt dat het circuit circulerend blijft. Een Bypass voorkomt onder meer storing aan de ketel.

Informeer naar de meerkosten

8,7
65 reviews
Beoordeel ons