8,7 60 reviews
Vraag offerte aan 046 707 808 9 Wij verstrekken
geen prijzen!

Klimaatplafond

Vloerverwarming Limburg is ook gespecialiseerd in het installeren van klimaatplafonds.

Dat klinkt tegenstrijdig maar er zijn veel overeenkomsten bij het aanleggen van vloerverwarming en het installeren van een klimaatplafond. Ook wel koelplafond genoemd.

Een klimaatplafond koelt stil en aangenaam

Vloerverwarming Limburg is ook gespecialiseerd in het installeren van klimaatplafonds. Dat klinkt tegenstrijdig maar er zijn veel overeenkomsten bij het aanleggen van vloerverwarming en het installeren van een klimaatplafond. Ook wel koelplafond genoemd.

Een klimaatplafond is een betrekkelijk nieuw fenomeen om het klimaat binnenshuis te reguleren. Waar veel mensen op warme dagen traditioneel kiezen voor een airco, blijkt een koelplafond een uitstekend alternatief. En dat is niet zo verwonderlijk want een koelplafond is stil en energiezuinig.

Met een ventilator krijgt u tropische temperaturen niet onder controle. Het bromgeluid is bovendien irritant en wanneer dit apparaat is uitgeschakeld, breekt het zweet u weer uit.

Een airco is ook niet voor iedereen zo prettig. Goed, je krijgt er de temperatuur snel mee onder controle maar je moet de tochtige luchtstroom voor lief nemen en die kan behoorlijk irriteren. Daarnaast is een airco niet bepaald geruisloos en verspreidt deze bovendien gemakkelijk bacteriën en virussen.

Meer informatie over klimaatplafonds? 

Contact opnemen

Interesse in een klimaatplafond? 
Vraag vandaag nog een offerte aan!


Offerte aanvragen

Voordelen klimaatplafond

 • Geruisloos en stil systeem
 • Energiezuinig, duurzaam en milieuvriendelijk
 • Egale aangename kamertemperatuur
 • Geen koude zones of tochtige wind
 • Onderhoudsvriendelijk. Het systeem gaat oneindig lang mee.
 • U kunt nog steeds lampen en gordijnrails, e.d. aan het plafond bevestigen
 • Onzichtbaar systeem
 • Snel geïnstalleerd zonder kappen en breken
 • Ideaal voor kleine ruimtes

Klimaatplafond: vraag en antwoord

 • Hoe functioneert een klimaatplafond?

  De temperatuur in een warm vertrek met een airco omlaag brengen, gaat meestal snel. Bij een koelplafond werkt het anders. Als u weet dat het op een bepaalde dag onprettig warm gaat worden, schakelt u tijdig het koelplafond in werking. Warme lucht die in huis binnendringt, stijgt op naar het plafond en wordt vervolgens gekoeld teruggegeven aan de ruimte. De warme lucht krijgt geen kans om te overheersen.

 • Plafondkoeling en vloerverwarming voor optimaal profijt

  Wie naast plafondkoeling ook beschikt over vloerverwarming, zal tijdens warme dagen extra kunnen profiteren. Door koel leidingwater door het vloerverwarmingssysteem te pompen, zal merken dat het mes aan twee kanten snijdt: de warme lucht wordt terug gekoeld via het plafond én de via de vloer.

 • Wat is plafondkoeling?

  Bij nieuwbouw wordt gebruik gemaakt van een breedplaatvloersysteem. Dit zijn geprefabriceerde betonnen platen waarin de leidingen al zijn geïntegreerd. Voor installatie van plafondkoeling in bestaande woningen worden panelen bijvoorbeeld op een houten regelwerk of metalen stud aan het plafond bevestigd. Ook is het mogelijk om rechtstreeks op het kale plafond klikrails te monteren.

  Afhankelijk van het plafond is het mogelijk om te kiezen voor:

  •     Gipsvezelplaten waarop een rail is bevestigd waar buizen worden ingeklikt

  •     Panelen met geïntegreerde buis

  •     Montage op breedplaatvloer

  Als alle panelen aan het plafond zijn gemonteerd, wordt het buizennetwerk aangesloten op een warmtepomp of koelunit. Nadat alle plafondplaten zijn aangebracht en het systeem is geïnstalleerd kan het plafond worden afgewerkt met pleister of stuc, e.d.

  Zodra het systeem wordt ingeschakeld, zal koud water door de buizen stromen en zal het plafond functioneren als een groot koeloppervlak.

 • Welk koelplafond kies ik voor mijn interieur?

  Akoestisch koelplafond

  Bij dit systeem monteren wij prefab gipsvezelplaten met geïntegreerde buis op een regelwerk tegen het plafond. Een akoestisch koelplafond heeft een dubbelfunctie. Naast het koelen van de ruimte, zorgen deze platen ook voor een optimale akoestiek. De plafondplaten zijn aan de achterzijde bespannen met een akoestisch vezeldoek. Aan de zichtzijde zijn de platen voorzien van kleine boorgaatjes. Bij dit systeem heeft u geen last meer van galm, echo of een holklinkende ruimte.

  Koelplafond op regelwerk

  De gipsvezelplaten met geïntegreerde buis worden bij deze aanpak gemonteerd op een houten regelwerk of op een metalen stud geschroefd. Na montage en aansluiting wordt het plafond geëgaliseerd en afgewerkt met stucwerk.

  Koelplafond met pleisterafwerking

  Hierbij monteren wij op het kale plafond klikrails waar we de buis inklikken. Na installatie wordt het plafond vakkundig afgewerkt met pleister naar keuze. Deze mogelijkheid wordt vaak gekozen bij nieuwbouw.

  Direct op breedplaatvloer

  Bij nieuwbouwprojecten wordt het plafondkoelingssysteem tijdens de bouw geïntegreerd in betonnen platen. Het voordeel van deze breedplaatvloer (ook wel bekistingsplaatvloer genoemd) is dat het plafond niet verlaagd wordt.

8,7
60 reviews
Beoordeel ons