8,8 71 reviews
Vraag offerte aan 046 707 808 9 Wij verstrekken
geen prijzen!

Vloerverwarming infrezen

Vloerverwarming infrezen bij nieuwbouw en renovaties

Of het nu gaat om nieuwbouw of een renovatie, vloerverwarming infrezen is een zeer toegankelijke manier van vloerverwarming. Het infrezen kan in diverse ondergronden in onder andere huizen, kantoorgebouwen, appartementen en chalets.

Laat u altijd adviseren door onze specialisten. Mocht vloerverwarming infrezen toch geen mogelijkheid zijn voor u, dan bieden we bij Vloerverwarming Limburg nog diverse andere opties vloerverwarming aan.

Offerte aanvragen

Infrezen vloerverwarming uitleg

Wat kost vloerverwarming infrezen?

Kosten infrezen vloerverwarming per m2

Wanneer u overweegt een vloerverwarming te laten infrezen, wilt u natuurlijk van tevoren volledig inzichtelijk hebben wat de uiteindelijke kosten worden voor het infrezen van uw vloerverwarming. Wij hanteren daarom een transparante prijs, die wij vaststellen in een op maat gemaakte offerte. De kosten voor het infrezen van een vloerverwarming is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het aantal m2, aansluitingsmogelijkheden, etc.

Onze prijzen zijn inclusief:

 • Frezen van de sleuven in de bestaande dekvloer.
 • Vloerverwarmingsverdeler incl. pomp.
 • Verdeler aansluiten op de CV.
 • Installeren van de verdeler en slangen.
 • 21% BTW.

Indicatie prijzen vloerverwarming infrezen per m2 

Tot 10m2 - €1100,-
Tot 30m2 - €1500,-
Tot 50m2 - €1900,-
Tot 80m2 - €2500,-
Tot 100m2 - €2900,-

Direct offerte aanvragen

Vloerverwarming Limburg

Voor- en nadelen vloerverwarming infrezen

Voerverwarming infrezen biedt verschillende voordelen, maar kent uiteraard ook een aantal nadelen. U kunt u door onze specialisten vrijblijvend laten adviseren of infrezen van vloerverwarming de beste methode is voor uw situatie.

Voordelen vloerverwarming infrezen

 • Energiezuinig: deze manier van vloerverwarming is zeer efficient en kan daarom flinke energiebesparing opleveren, aangezien de warmte direct vanuit de vloer wordt afgegeven.
 • Ruimtebesparend: aangezien de buizen in de vloer worden gefreesd, blijft de ruimte vrij van (lelijk) radiatoren. Daarnaast is er ook geen sprake van extra ‘opbouwhoogte’.
 • Gelijkmatige warmteverdeling: doordat de buizen onder de gehele vloer worden verwerkt, wordt de warmte gelijkmatig over de ruimte verspreid.
 • Snelle installatie: In een woning met een gemiddelde oppervlakte is het mogelijk om de vloerverwarming binnen één dag te leggen.

Nadelen vloerverwarming infrezen

 • Nieuwe eindvloer: de vloerverwarming wordt gefreesd in de dekvloer, hierdoor zal de eindvloer (laminaat, etc.) moeten worden verwijderd en later opnieuw moeten worden geplaatst.
 • Geen DIY: het frezen van een vloerverwarming zal altijd door een professional met de juiste apparatuur moeten worden aangelegd. Het is niet mogelijk om dit te doe-het-zelven.
 • Geen vloerisolatie: het is niet mogelijk om direct onder buizen vloerisolatie aan te brengen, wat bijvoorbeeld bij matten wel het geval is. Is er sprake van een (kruip)kelder dan is het wel mogelijk om isolatie aan te brengen tegen het kelderplafond.

Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! 

Weten wat een vloerverwarming infrezen voor u gaat kosten?

Offerte aanvragen

Vloerverwarming met diverse vloertypes

Vloerverwarming infrezen beton

Om de sleuven voor vloerverwarming in beton te maken, wordt er gebruikgemaakt van een specifieke freesmachine. Deze machine maakt sleuven van ongeveer 20mm diep, waardoor het over het algemeen van belang is om een afdekvloer te hebben van minimaal 30mm dik.

We frezen in een betonvloer nagenoeg stofvrij en volgens een slakkenhuispatroon van buiten naar binnen. Voordeel van dit patroon is dat aanvoer- en retourleiding dan naast elkaar liggen, waardoor er sprake is van een optimale warmteverdeling.

Vloerverwarming infrezen tegelvloer

Naast het stofvrij infrezen van zandcement- en anhydriet dekvloeren, is het ook mogelijk om vloerverwarming in te slijpen in vloeren met een bestaande afwerking zoals tegels. Een tegelvloer kan worden gefreesd, zolang de tegels nog in het cement liggen. Als de tegels verlijmd zijn, is frezen niet direct mogelijk aangezien ze dan loskomen. Verlijmde tegels moeten eerst worden verwijderd.

Vloerverwarming Limburg

Vloerverwarming infrezen warmtepomp

Vloerverwarming kan worden aangesloten op een CV-ketel of een warmtepomp. In de praktijk blijkt dat een warmtepomp veel zuiniger, duurzamer en milieuvriendelijker is. Dit komt doordat de warmtepomp zorgt dat het water in de buizen op een effectieve manier wordt opgewarmd, zonder dat hier hoge energiekosten aan verbonden zitten.

Daarnaast is de gemiddelde levensduur van een warmtepomp in combinatie met een vloerverwarming een stuk langer dan met een CV-ketel. De gemiddelde warmtepomp gaat 20 jaar mee, terwijl dit bij een CV-ketel is vastgesteld op 12 tot 15 jaar. Hierdoor is een vloerverwarming met warmtepomp ook in aanschaf voordeliger dan met een CV-ketel.

Afhankelijk van het type waterpomp is het in sommige gevallen ook mogelijk om in warme zomers het systeem te gebruiken om te koelen.

Elektrische vloerverwarming infrezen

Er zijn situaties waarvoor een elektrische vloerverwarming uitermate geschikt is. Zo is deze ideaal voor renovatieprojecten. Het systeem kan eenvoudig bovenop een bestaande dekvloer gelegd worden en wordt dus niet in de vloer gefreesd.

Elektrische vloerverwarming wordt vaker ingezet voor het verwarmen van kleine ruimtes waar niet altijd behoefte is aan warmte, zoals een toilet of badkamer. De opwarmtijd is korter dan bij een watergedragen systeem. De aanschaf van elektrische vloerverwarming is in veel gevallen goedkoper, maar een watergedragen (gefreesd) systeem is veel zuiniger in gebruik.

Veelgestelde vragen vloerverwarming infrezen

 • Wat is vloerverwarming infrezen?

  Bij vloerverwarming infrezen worden sleuven aangebracht in de dekvloer door middel van een freesmachine. De sleuven worden vervolgens voorzien van buizen, waar uiteindelijk warm water doorloopt en op die manier uw woning zullen verwarmen. Na het aanleggen van de buizen wordt de verdeler opgehangen en aangesloten. Uiteindelijk zullen de sleuven dichtgesmeerd worden en kan er een topvloer op geplaatst worden. 

 • Kan ik zelf een vloerverwarming infrezen?

  Het is niet mogelijk om zelf een vloerverwarming in te frezen. Hiervoor wordt namelijk een speciale freesmachine gebruikt, die door een professional bediend moet worden. De freesmachine heeft een special diamant blad, die precies de dikte van een slang uit de vloer freest.

 • Hoe diep vloerverwarming infezen?

  Om vloerverwarming in te kunnen frezen, dient een dekvloer minimaal 30mm dik te zijn. De sleuven worden namelijk ongeveer 18-20mm diep gefreesd, zodat de 16mm buis hier in gelegd kan worden.

 • Hoelang duurt vloerverwarming infrezen?

  In een standaard woning met een gemiddelde oppervlakte is het mogelijk om de vloerverwarming binnen één dag aan te leggen. In het offertetraject geven wij aan welke tijdsduur wij bij uw situatie verwachten.

 • Wat is beter: vloerverwarming infrezen of matten?

  Er zijn veel verschillende manieren van vloerverwarming, zoals infrezen, draadmatten, tackerplaten en droogbouwsystemen. Welk systeem het beste is, is afhankelijk van verschillende factoren en de mogelijkheden op de locatie waar de vloerverwarming geplaatst moet worden. Laat u daarom altijd adviseren door een specialist voor welk type vloerverwarming u moet het beste kan gaan. 

8,8
71 reviews
Beoordeel ons